17 Soal Bahasa Inggris Kelas 9 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Posted on

 

17 Soal Bahasa Inggris Kelas 9 Semester 2 dan Jawabanya
17 Soal Bahasa Inggris Kelas 9 Semester 2 dan Jawabanya

17 Soal Bahasa Inggris Kelas 9 Semester 2 dan Kunci Jawaban – Di bawah ini merupakan soal Bahasa Inggris untuk kelas 9 SMP Semester 2 lengkap dengan kunci jawaban yang bisa jadi bahan latihan.
Dengan mengisi soal ini, Anda bisa melatih kemampuan bahasa Inggris Anda. Selain itu, Anda bisa menggunakannya sebagai referensi dalam membuat soal ujian. Soal yang akan diberikan merupakan jenis pilihan ganda (PG). Sejumlah soal yang akan disampaikan di bawah pun sesuai dengan referensi ujian pada umumnya.

Berikut ini adalah Soal Bahasa Inggris Kelas 9 Semester 2 dan Kunci Jawaban yang bisa Anda jadikan bahan latihan

1. My sister … Kwetiau last month. It was delicious.
A. Cooking
B. Cook
C. Cooked
D. Cooks
Jawaban : C

2. Armand: I feel weak and I feel tired.
Budjana: I think……… and don’t leave the bed if it is not necessary.
A. You must crawling
B. You should have some rest
C. I will take you to the Kemang, Jakarta
D. I must take some food for you
Jawaban: B

3. When it comes to Anthropology, Izqi is … in the class because he can’t remember the material.
A. Good
B. The best
C. the worst
D. worse
Jawaban : C

4. Elga: Give me the tomato sauce, please.
Elsa: ………………….
A. Here you are
B. For what?
C. Do it by yourself
D. Huh?
Jawaban: A

5. This animal lives in the savanna and has four legs. What animal is it?
A. Octopus
B. Zebra
C. Ant
D. Snake

Jawaban: B

Baca juga : Materi Bahasa Inggris kelas 9

6. Hyde : What do you do on Monday?
Ken : I usually … my library
A. Wash
B. Write
C. Draw
D. Read
Jawaban : D

7. The students … their project last year.
A. Do
B. Did
C. Done
D. Does
Jawaban : B

8. The word “feed” from “she feeds the horse verey morning” sentence means ….

A. Wash the car
B. Check out the ill animals
C. Give soda to the animals
D. Give food to the animals
Jawaban : D

9. You can see of the narrative text “Sangkuriang”
What was the reason that Sangkuriang kick the ship?
A. Sangkuriang have no money
B. Dayang Sumbi is a singer
C. Dayang Sumbi couldn’t marry Sangkuriang
D. Sangkuriang realized that he is poor
Jawaban: C

10. Iwan Bule: How do you feel about this maranggi?
Shin Tae Yong: It is very nice. I like this food.
Iwan Bule: I do.
From the dialogue we know that ……….
A. Alam dislike the sate
B. Iwan Bule doesn’t like football
C. Iwan Bule loves sate, while Shin Tae Yong hate it
D. Iwan Bule and Shin Tae Yong likes sate
Jawaban: D

11. Dinar has made cupcakes since five hours ago
A. The cupcakes was made by Dinar since five years ago
B. The cupcakes have been made by Dinar since five hours ago
C. The cupcakes is made by Dinar since two weeks ago
D. The cupcakes has been made by Dinar since two months ago
Jawaban: B

12. Father: Do you enjoy riding in the circuit?
Me: ………………………………
A. No, I does not enjoy riding in the circuit
B. No, I no enjoy riding in the circuit
C. No, I don’t enjoy riding in the circuit
D. No, I don’t enjoys riding in the circuit
Jawaban: C

13. Lia: ………………………….?
Agum: I think it’s great!
A. Have you listened to this song?
B. What do you think about this song?
C. What are you doing?
D. Are you drunk?
Jawaban: B

14. Messi: Ronaldo, what do you think of the coffee I made for you?
Ronaldo: It’s really nice! I love it!
Messi: Thank you.
From the dialogue above, Messi is …….
A. Asking for an opinion
B. Asking for help
C. Requesting an attention
D. Giving an item
Jawaban: A

Baca juga : Soal Kelas 9 sesuai kurtilas Beserta Kunci Jawabanya

This text below is for the questions number 15 until 17
My Favorite Band
My favorite band is GIGI. GIGI has had 24 albums since 1994. Their music is unique and original, but when they perform live, it’s more rock. They have 4 people. Armand Maulana in the vocal, Dewa Budjana on the guitar, Thomas Ramdhan on the bass, and Gusti Hendy on drums. They always make unique music, and never be same with other bands

15. How many albums does GIGI have?
A. 24 albums
B. Three albums
C. 10 albums
D. 5 albums
Jawaban: A

16. Does GIGI have unique and original music?
A. Yes, they does
B. No, they does
C. Yes, they doesn’t
D. No, they doesn’t
Jawaban: A

17. What is the title of the text?
A. Armand Maulana is sucks
B. My Favorite band
C. My band
D. GIGI
Jawaban: B

Nah, itulah Soal Bahasa Inggris Kelas 9 Semester 2 dan Kunci Jawaban yang bisa Anda pelajari sebagai latihan atau menjadi referensi untuk membuat soal bagi siswa. Pastikan tidak menyontek saat ujian, percaya pada kemampuan Anda sebagai bukti bahwa Anda sudah belajar dengan baik dan tekun. Semoga bermanfaat!

 

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *