20 Contoh Soal Simple Past Tense Lengkap dengan Jawabanya

Posted on
20 Contoh Soal Simple Past Tense

20 Contoh Lengkap Soal Simple Past Tense – Hi Sobat EC dimanapun kalian berada. Kalian pastinya sudah paham dengan apa yang di maksud dengan Simple Past Tense dan contoh kalimatnya, karena materi tersebut sudah dijelaskan dengan lengkap di artikel –artikel sebelumnya. Untuk menguji seberapa paham dan menguji kemampuan kalian. Pada kesempatan kali ini kita sajikan pula Contoh Soal Simple Past Tense dan Jawabnya. Let’s study it!!!

Contoh Soal Simple Past Tense Pilihan Ganda

1. I __________In Solo last week.
a. Were
b. Was
c. Am
d. Is

2. My mother was in the kitchen, she __________ some cakes for four hours ago.

a. Cooked

b. Cooks

c. Cooking

d. Cook

3. He __________ always study hard when he was a student.
a. Did not
b. Does not
c. Do not
d. Did

4. Shela: hi mela, what did you do last night?

Mela: ……………….

a. I am watching drama series on VIU last night

b. I watch drama series on VIU last night

c. I watched drama series on VIU last night

d. I watches drama series on VIU last night

5. Arrange the jumbled words below into good sentences of simple past tense (susunlah kata acak dibawah ini menjadi kalimat yang benar dalam bentuk simple past tense)

1. Ignored 2. last day 3. She 4. my call

a. 2-1-3-4
b. 4-1-2-1
c. 3-1-2-4
d. 3-1-4-2

5. Arrange the jumbled words below into good sentences of simple past tense. (susunlah kata acak dibawah ini menjadi kalimat yang benar dalam bentuk simple past tense)
1. At 2. yesterday 3. they 4. the 5. lunch 6. had 7. restaurant

a. 4 – 3 – 5 – 6 – 1 – 2 – 7
b. 4 – 5 – 6 – 1 – 2 – 3 – 4
c. 3 – 6 – 5 – 1 – 4 – 7 – 2
d. 3 – 6 – 5 – 7 – 1 – 4 – 2

6. Mr. Angga _____________Mr. Joe in the afternoon.
a. Meet
b. Have met
c. Has met
d. Met

7. The children _____and______
a. Sing and dance
b. Were singing and dancing
c. Sang and danced
d. Had sung and danced

8. She ___________out of the window.
a. Looks
b. Looked
c. Had looked
d. Look

9. The boy __________ tell lies
a. Did not
b. Do not
c. Does not
d. Had not

10. Students_________ in the class

a. Drinks
b. Dunk
c. Did not drink
d. Does not drink

Baca juga : Contoh Kalimat Simple Past Tense

Contoh Soal Simple Past Tense ESSAY

A. Complete these Sentences below!

  1. I (be)____________at the cinema last night
  2. They (be)___________late for the interview
  3. __________ (be) she beautiful?
  4. Why (be) _______you late?
  5. He (study, not)_______last night

B. Change Into Simple Past Form!

Example: She writes a love letter.(present form)

She wrote a love letter. (simple past form)

  1. The girls bring a book.
  2. He buy a new car.
  3. He does not do the home work.
  4. Does he visit his family?
  5. He is a rich man.

Kunci Jawaban Soal Pilihan Ganda Simple Past Tense

  1. B
  2. A
  3. A
  4. C
  5. D
  6. C
  7. D
  8. B
  9. A
  10. C

Kunci Jawaban Soal ESSAY Simple Past Tense

A.

  1. was
  2. were
  3. was
  4. were
  5. did not study

B.

  1. The girls bring a book.
  2. He bought a new car.
  3. He did not do the home work.
  4. Did he visit his family?
  5. He was a rich man.

Note: Kenapa B.1 jawabannya tetap sama bring? Karena kata kerja bentuk 1 maupun bentuk 2 dari bring sama. (tidak ada perubahan bentuk)

Demikianlah 20 contoh soal simple past tense dalam bentuk pilihan ganda dan essay untuk jadi bahan referensi dan latihan kalian dirumah. Semoga bermanfaat dan terus berlatih. Terimakasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *