Saturday, November 17, 2018
Home / Lain-lain / Latihan Soal Invitation Pilihan Ganda beserta Kunci Jawabannya

Latihan Soal Invitation Pilihan Ganda beserta Kunci Jawabannya

-Latihan Soal Invitation beserta Kunci Jawabannya-Invitation Text merupakan suatu tipe text yang di buat untuk mengundang seseorang agar datang ke kegiatan atau acara tertentu seperti undangan pernikahan, undangan pesta ulang tahun, undangan rapat organisasi dll . Dalam artikel ini, akan disajikan beberapa latihan soal invitation dan jawabannya.

Latihan Soal Invitation Pilihan Ganda beserta Kunci Jawabannya
Latihan Soal Invitation Pilihan Ganda beserta Kunci Jawabannya

Latihan soal invitation 

Pilihan ganda
Petunjuk: Pilihlahlah jawaban A, B, C, D atau E yang tepat sesuai dengan keadaan dalam text yang diberikan di
bawah ini.

Text di bawah ini digunakan untuk menjawab nomor 1 dan 2.

Please join us
as we celebrate our
40th Anniversary
Rahmat and Wati Juminten
Friday, May 7th
6.30p.m -10.OOp.m
Pondok Indah, South Jakarta
(Dinner is available)
RSVP 65412397
(Nanang/ Nini/ Nita)

1. The type of the party above is …
A. Birthday Party
B. Graduation Party
C. Marriage Party
D. New year party
E. Ceremonial new house party

2. The purpose of the invitation text above is…?
A. To tell an good relationship
B. To describe a certain party
C. To persuade people to have marriage
D. To invite people to join the party
E. To share the happiness

Text di bawah ini digunakan untuk menjawab nomor 3 dan 4.

Dear Bianca Jodie,
Time counted so fast
Let’s celebrate new year’s eve together!
Sunday, December 31st
9 p.m. until drop
at Dragonfly Bar
Jln Gatot Subroto
Sincerely,
Hannah

3. What is the purpose of the invitation text above?
A. To make a new relation
B. To spend time together
C. To have conversation with old friend
D. To reunite with old friends
E. To celebrate the new year’s eve

4. From the invitation text above, we can say that?
A. Bianca and Hannah have not good relationship
B. Bianca Jody invites Hannah to celebrate new year’s eve together
C. The Dragonfly Bar is not at Jln. Gatot Subroto
D. The party started from 9 p.m.
E. The party ended at midnight

Text di bawah ini digunakan untuk menjawab nomor 5 dan 6.

Glad if you can attend and laugh with us in
Graduation Party
In respect of our Daughter’s perseverance and persistence
Isyana Sarasvati has graduated from an Msi
(Master of Science from Bandung Institute Technology)
Accompany with us on
Sunday, Mei 30, 2019 at 8 p.m.
The Suite Room, Hermitage Hotel.
Afgan and Melly Goeslaw
RSVP 65412397

5. Who is graduated from Bandung Institue Technology?
A. Afgan
B. Melly Goeslaw
C. Isyana Sarasvati
D. Afgan’s son
E. Afgan and Melly Goeslaw

6. Based on the invitation text above, we can conclude that…
A. Melly Goeslaw is Isyana’s daughter
B. The party will be held in Hermitage Hotel
C. The party ended at 8 p.m
D. The party is to celebrate Isyana’s Birthday
E. Afgan and Melly Goeslaw have been graduate from Bandung Institute Technology

Text di bawah ini digunakan untuk menjawab nomor 7 dan 8.

Dear all committees of Smart Competition 2018,
Invite you in last meeting of this event
On Monday, August 30, 2018
6 – 8 p.m.
AL.A.D room, third floor
for head of division, please prepare your progress on this event and for those who have idea, don’t forget to
deliver it in the meeting.
Sincerely,
M Dani Aulia

7. Where is the meeting of smart competition 2018 take place?
A. AL.A.D room, third floor
B. M Dani’s house
C. Not yet announced
D. Committee’s room
E. Meeting’s room

8. From the invitation text above, we can say that …
A. It is the final meeting
B. M Dani Aulia is the project manager of Smart Competition 2018
C. M Dani Aulia is invited to join smart competition 2018 meeting
D. The meeting will be ended on 6 p.m
E. The meeting will be held in AL.A.D room, first floor

Text di bawah ini digunakan untuk menjawab nomor 9.

Mr. & Mrs. Kenedy
Glad to invite you to come
The marriage of their daugther
Chelsea Islan
To
Argavi Koto
at Alila Villas Uluwatu Hotel, Bali
on Friday, 1 November 2018
Started on 1 p.m
Please RSVP before 30 October to Rahmat
There will be Maroon 5 performance
We wait your presence.

9. The fact from the invitation text above is…
A. The Chelsea islan and Rahmat will get married on Bali
B. Mr & Mrs. Kenedy are celebrating their marriage in Alila Villas Uluwatu Hotel
C. You can inform Argavi Koto to attend the event
D. There will be Maroon 5 performance on that wedding party.
E. Rahmat is Kenedy’s son

Text di bawah ini digunakan untuk menjawab nomor 10 dan 11

Dear Gigih,
Due to the English Debate Competition 2018 event on 1 December 2018, at Dubai, please come to the selection of
English Debate Competition 2018. The top three students will become UPN’s Delegate and compete with others top
students in the world. I believe that you have the quality to pass the selection.
Best regards,
Arum Sekarwage

10. What is the purpose of the invitation text above?
A. To invite Arum attend the selection of English Debate Competition 2018
B. To invite Gigih join the internal selection process
C. To invite someone join the English Debate Competition 2018 at Dubai
D. To inform Gigih the selection of English Debate Competition 2018
E. To invite someone join the internal selection process

11. “The top three students will become UPN’s delegate and compete with others…” The underlined word has
synonym to …
A. Participate
B. Watch
C. Register
D. See
E. Having Teamwork

Text di bawah ini digunakan untuk menjawab nomor 12

To all members of UPN Society Petroleum Engineer Student Chapter
I would like to remind you to come the weekly meeting on Wednesday, 23 August 2018, from 7 p.m until 9 p.m in
our meeting room. There will be some souvenir from Bali.
Best regards,
Ravino Ichsan

12. Based on the invitation text above, the following statements are false, except …
A. The meeting held every week
B. Every week, Ravino Ichsan gives a souvenir from Bali to all members of UPN Society Petroleum Engineer
Student Chapter
C. The meetings always held on Wednesday
D. The meeting always held in meeting room
E. Ravino Ichsan is the president of UPN Society Petroleum Engineer Student Chapter

Kunci Jawaban Latihan Soal Invitation
1. C
2. D
3. E
4. D
5. C
6. B
7. A
8. A
9. D
10. B
11. A
12. A

Demikian contoh Latihan Soal Invitation, Semoga bermanfaat. Terimakasih

Pencarian Terkait:

  • contoh soal invitation
  • soal invitation
  • soal pilihan ganda bahasa inggris tentang invitation beserta jawaban
  • contoh invitation beserta 5 soal dan jawabannya
  • soal2 pilihan ganda ttg formal invitation

Check Also

Kumpulan Motto Skripsi Bahasa Inggris

Kumpulan Motto Skripsi Bahasa Inggris

Kumpulan Motto Skripsi Bahasa Inggris -Kumpulan Motto Skripsi Bahasa Inggris-Dalam sebuah skripsi, pasti akan kita …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!