Saturday, September 22, 2018
Home / Grammar / Latihan Soal Simple Present Tense dan Jawabannya

Latihan Soal Simple Present Tense dan Jawabannya

Saat ini, setiap orang seharusnya sudah mahir untuk menggunakan bahasa inggris karena era globalisasi sudah tidak dapat lagi di bendung. Bahkan, persyaratan melamar suatu pekerjaan saat ini menuntut agar Anda memiliki nilai TOEFL yang tinggi. Oleh karena itu, berikut akan disediakan latihan soal simple present tense dan jawabannya agar Anda dapat bersaing di dunia pekerjaan.

I. Soal Pilihan Ganda

Petunjuk pengerjaan: pilihlah jawaban yang terbaik pada latihan soal simple present tense dan jawabannya telah disediakan di bawah ini

1. Budi ___ his aquarium once a week.
a. To clean
b. Clean
c. Cleans
d. Cleaning

2. Safira ___ always ___ at the restaurant every Saturday night.
a. Do not, eats
b. Does not, eat
c. Do not, ate
d. Does not, ate

3. __ they ____ a Habibie & Ainun movie in theater?
a. Do, saw
b. Do, see
c. Do, seen
d. Do, seeing

4. My mother and I ___ to market to buy vegetables every morning.
a. Go
b. Goes
c. Went
d. Gone

5. He and she ___ not pay attention of teacher’s announcement.
a. Do
b. Does
c. See
d. Listening

6. On 17th August, we always ___ our independence day in city park.
a. Celeberate
b. Celeberates
c. Celeberating
d. Do celeberate

7. Every morning, my mother always ___ me up on 5 a.m.
a. Waken
b. Wake
c. Woke
d. Wakes

8. We always ___ on karaoke twice a month.
a. Sang
b. Sings
c. Sing
d. Sung

9. You are prohibited to use this bicycle, because it ___ broken.
a. Are
b. Is
c. Do
d. Does

10. I ___ not ___ pork because I am a moslem.
a. Does, eat
b. Do, ate
c. Do, eat
d. Do, eaten

11. She does not ___ violin well, that’s why she keep practice every day.
a. Playing
b. Played
c. Plays
d. Play

12. Christian Ronaldo ___ a ball to the goal keeper upon he ___ injured.
a. Shooting, is
b. Shoots, is
c. Shoots, does
d. Shoot, is

13. ___ He a geologist at PT. Chevron Pacific Indonesia?
a. Is
b. Does
c. Do
d. Are

14. Does ___ drink enough mineral water every day?
a. They
b. You
c. He
d. I

15. ___ You ___ your teeth every night?
a. Does, brush
b. Do, brush
c. Do, brushes
d. Does, brushes

16. Infinity war and Interstellar ___ one of the best movie all the time
a. Is
b. Are
c. Does
d. Do

17. Do ___ ___ at least once a week?
a. You, exercise
b. You, exercises
c. They, exercises
d. We, exercises

18. Does ___ ___ math for the test?
a. She, study
b. She, studied
c. He, studies
d. He, studied

19. My brother and I ___ mount Sumbing this holiday
a. Hikes
b. Hiking
c. Hike
d. Hiked

20. The students ___ not ___ the assignment, so they got D
a. Does, finish
b. Does, finishes
c. Do, finish
d. Do, finished

Kunci Jawaban latihan soal pilihan ganda simple present tense:

1. C
2. B
3. B
4. A
5. A
6. A
7. D
8. C
9. B
10.C
11.D
12.B
13.A
14.C
15.B
16.B
17.A
18.A
19.C
20.C

II. Soal Essay

Petunjuk pengerjaan: Isilah blank space di bawah ini pada latihan soal simple present tense dan jawabannya terdapat di bawah ini.

Hi everyone! My full name ……… (1. To be) Rahmat Hermawan and this ……. (2. Be) about my family activity. At 4.30 a.m., my mother always …….. (3. Wake) me up to pray. Then, I ……… (4. Clean) myself to pray and after that, I …… (5. Go) to bathroom for taking a shower. At 5.00 a.m., I ……….. (6. Wearing) my uniform and my mother ………. (7. Cook) for my breakfast. My mother does not ………. (8. Cook) noodles for my breakfast. Before I leave my home, I ………. (9. Prepared) my book into my bag and my father ……………. (10. Driven) a car to deliver me to my school. At 6:30, my father and I ………… (11. Arriving) at my school and he ………… (12. Go) to his office directly after say goodbye with me. Every Monday, i ………. (13. Follow) the flag ceremony at school yard until 7.15 a.m. On Monday, class start at 7.30 a.m. but, on the others day, the class ……….. (14. Does) not start at 7:15 a.m. At 12:00 a.m., I…………. (15. Has) lunch and I always eat together with my friends. At 15.00 p.m., my friends and i ……….. (16. Go) home by bus. After school on Friday, my friends and I always …….. (17. Playing) football in soccer field and we ……….. (18. Goes) home at 17.00 p.m. My mother always ask me about my homework and she ……… (19. Do not) ……… (20. Tolerates) if I postpone my homework. After i ……… (21. Took) a shower, I always ………. (22. Doing) my homework. At 7 p.m., my family and I ……. (23. Has) dinner and sometimes we ……… (24. Watched) movies in our home. I usually ………. (25. Studied) from 10.00 p.m. until 11.00 p.m. After that, I always ……… (26. Sleeps) at 11:00 p.m. Do you ………. (27. Sleeping) before midnight every day?
My mother’s and father’s name ……. (28. Be) Sheryl and Dodo. My mother ……. (29. Be) a dentist and my father ……. (30. Be) a petroleum engineer at Pertamina. They ………. (31. Be) 50 years old and they ……………. (32. Does not) smoke at all. My mother and my father ………… (33. Do not) work on Sunday and on holiday, sometimes, they always ………… (34. Brings) me to travel around Indonesia by plane. My mother hobby is cooking and she ……….. (35. Does not) like watch a movie while my father …………. (36. Watch) a movie twice a week in our home. Although their hobby and their job is different, but they always support each other. I ………….. (37. Loves) them very much.

Kunci jawaban soal essay

1. Is
2. Is
3. Wakes
4. Clean
5. Go
6. Wear
7. Cooks
8. Cook
9. Prepare
10. Drives
11. Arrive
12. Goes
13. Follow
14. Does
15. Have
16. Go
17. Play
18. Go
19. Does not
20. Tolerate
21. Take
22. Do
23. Have
24. Watch
25. Study
26. Sleep
27. Sleep
28. Are
29. Is
30. Is
31. Are
32. Do not
33. Do not
34. Bring
35. Does not
36. Watches
37. Love

 

Demikian artikel latihan soal present tense beserta jawabanya. Semoga bermanfaat. Terimakasih sudah menyempatkan waktu untuk membaca artikel yang sangat sederhana ini. 🙂

Check Also

Daftar Regular Verb (Kata Kerja Beraturan)

Daftar Regular Verb (Kata Kerja Beraturan)

Regular Verb Daftar Regular Verb (Kata Kerja Beraturan) – Dalam pembuatan sebuah kalimat dalam Bahasa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!