Soal Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 2 dan Jawabannya

Posted on

 

20 Soal Bahasa Inggris Kelas 11
20 Soal Bahasa Inggris Kelas 11

20 Soal Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 2 dan Jawabannya – Libur sudah tiba bukan berarti kamu enggak produktif, ya. Jangan lupa mengalokasikan waktu untuk meningkatkan kemampuan diri, supaya kamu bisa lebih mantap tatkala di dunia kerja nanti. Terutama buat para pelajar SMA (Sekolah Menengah Atas). Dengan mengerjakan 20 soal bahasa Inggris kelas 11 semester 2 dan jawabannya. Yuk, dicoba!

“Our (1)….. recommend that internal biology alone is a robust consider increasing the danger of syndrome spectrum disorder within the baby,” says chair of the Cleveland Clinic’s Genomic drugs Institute in Ohio, Charis Eng. “These genes generated them to (2)….. inflammation simply in (3)…… to the gestation itself, and not caused by any medicine, toxins or (4)……”.

1. a.resort
b. resulting
c. resulted
d. result
e. results
Jawaban: D

2. a. redoubled in
b. increase out of
c. increased
d. redoubled out
e. increasing
Jawaban: C

3. a. response
b. responses
c. respond
d. responding
e. to respond
Jawaban: A

4. a. bacteria
b. cat
c. coffee
d. infections
e. milk
Jawaban: D

5. a. develop
b. developed
c. developing
d. develops
e. to develop
Jawaban: B

6. A: “Do you wish the book?”
B: “….”
a. The lunch is admittedly pleasant.
b. I do fancy this book.
c. i’m happy together with your existence.
d. it’s the best!
e. The show is fun.
Jawaban: B

7. A: “You look therefore proud of your how-do-you-do.”
B: “….”
a. Yeah, i like him!
b. I enjoyed to be alone.
c. i’m therefore delighted with this medical care.
d. I enjoyed the food.
e. Really.
Jawaban: A

8. A: “Will you travel with puncenta this month?”
B: “….”
a. you would like to travel looking, don’t you remember?
b. after all please glide by yourself
c. i’ll choose her up
d. certain i’ll
e. I actually have one meeting tonight.
Jawaban: D

9. “James won citizen’s fireside.” The passive is….
a. James is won by the citizen’s fireside.
b. Citizen’s fireside was won by James.
c. Citizen’s fireside were won by James.
d. Citizen’s fireside area unit won by James.
e. James area unit winning the citizen’s fireside.
Jawaban: B

10. “Kurapika can get Gon a brand new game.” The passive is….
a. Gon are bought by Kurapika a brand new game.
b. Kurapika would be bought a brand new fabric by Gon.
c. a brand new game are bought by Kurapika for Gon.
d. a brand new game are bought by Gon for Kurapika.
e. a brand new game would be get by Gon for Kurapika.
Jawaban: C

Baca juga : Soal Latihan Bahasa Inggris Kelas 10

11. “Some staff area unit planning to organize a gathering at workplace tomorrow.” The passive is….
a. a gathering area unit planning to organize by some employee at workplace tomorrow.
b. a gathering goes to rearrange by some employee at workplace tomorrow.
c. a gathering goes to rearrange by some staff at workplace tomorrow.
d. a gathering goes to be organized by some staff in school tomorrow.
e. a gathering is control move to be organized by some staff in school tomorrow.
Jawaban: D

12. “Neither John nor song has been told however.” The passive is….
a. John has told song already.
b. John has told song already.
c. no one has told John and song.
d. they need told either John or song.
e. John have told song already.
Jawaban: C

13. “Her love one was killed.” The passive is….
a. somebody killed her love one.
b. somebody has killed her love one.
c. somebody have killed her love one.
d. somebody was killed her love one.
e. somebody is killed her love one.
Jawaban: A

14. “Rider rides the motorbike doubly a week”. The passive is….
a. The motorbike is being rode by rider doubly per week.
b. The motorbike is ridden by rider doubly per week.
c. The motorbike is rode by rider doubly per week.
d. The motorbike is being ridden by rider doubly per week.
e. The motorbike is ride by rider doubly per week.
Jawaban: B

15. “Math is being instructed by mister. Heri”. The active sentence is….
a. Mr. Heri teaches scientific discipline.
b. Mr. Heri instructed scientific discipline.
c. Mr. Heri was teaching scientific discipline.
d. Mr. Heri is teaching scientific discipline.
e. Mr. Heri can teach scientific discipline.
Jawaban: A

16. “The mobile legend are contend by gamer”. The active sentence is….
a. The gamer can plays the mobile legend.
b. The gamer can contend the mobile legend.
c. The gamer can play the mobile legend.
d. The gamer are plays the mobile legend.
e. The gamer are taking part in the mobile legend.
Jawaban: B

17. I thanked the boys … helped him
a. whose
b. who
c. which
d. where
e. whom
Jawaban: B

18. The game …. Is on the table is his.
a. whose
b. who
c. were
d. which
e. where
Jawaban: D

19. The film …. watch last night wasn’t terribly dangerous.
a. that
b. whom
c. who
d. whose
e. where
Jawaban: A

20. i do know the lady … case was purloined.
a. who
b. whose
c. which
d. where
e. that
Jawaban: B

Artikel Terkait : Materi Pelajaran Bahasa Inggris Kelas 10

Demikian contoh soal Bahasa Inggris kelas 11 semoga bisa menjadi latihan soal ataupun referensi bagi para guru. Terima kasih sudah berkunjung di blog ini 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *