Soal Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1

Posted on

 

Soal Bahasa Inggris Kelas 5
Soal Bahasa Inggris Kelas 5

Soal Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1 – Hi Bunda dan Sobat Englishclas, masih bingung mencari referensi latihan soal Bahasa Inggris untuk siswa Sekolah Dasar kelas 5? Yuk simak contoh latihan soal Bahasa Inggris kelas 5 semester 1 berikut beserta kunci jawabannya. Sehingga, Anda bisa langsung mengevaluasi jawaban dari buah hati dengan betul.
Semoga dengan adanya referensi latihan soal Bahasa Inggris ini, Bunda bisa menemani si kecil belajar dan berlatih. Berikut contoh latihan soal Bahasa Inggris kelas 5 semester 1.

A. Multiple Choice (Pilihan Ganda)

1. There … a beautiful girl in the class.
a. is
b. are
c. was
d. were
Jawaban: A

2. There … many students at school.
a. is
b. are
c. was
d. were
Jawaban: B

3. We … many classes at school.
a. had
b. having
c. have
d. has
Jawaban: C

4. Student 1: Mr. Fadhly … a story book in his bag
Student 2: Yes I know, he always read the book in class
a. had
b. having
c. have
d. has
Jawaban: D

5. Syifa: … students are there in your class?
Anggi: There are 25 students in my class.
a. How many
b. How much
c. What
d. How
Jawaban: A

6. Neesa: … does the bag cost?
Bilal: It costs one hundred and fifty thousand rupiah.
a. How many
b. How much
c. What
d. How
Jawaban: B

7. A: My hobby is playing football
B: I think you need a … for playing it.
a. racket
b. stick
c. ball
d. boxing gloves
Jawaban: C

8. A: I am very …
B: You should drink a bottle or a glass of mineral water.
a. angry
b. hungry
c. sad
d. thirsty
Jawaban: D

9. A: How many days are there in a month?
B: There are …
a. thirty or thirty one days
b. twenty one days
c. fourteen days
d. seven days
Jawaban: A

10. My father always … coffee every morning
a. drink
b. drinks
c. drank
d. drinking
Jawaban: B

11. My brother … fried chicken yesterday
a. eat
b. eats
c. ate
d. eating
Jawaban: C

12. A: Where are you going now?
B: ….
a. I go to school right now
b. I went to school right now
c. I goes to school right now
d. I am going to school right now
Jawaban: D

13. They are big. They have big ears. Also they have trunk. They suck water by their trunk. They are …
a. elephant
b. bear
c. ant
d. deer
Jawaban: A

14. It is small. It has two antennaes on its head. It always lives in colonies. It is …
a. elephant
b. ant
c. bear
d. sheep
Jawaban: B

15. Arrange the jumbled words below into a good sentence! (susunlah kata-kata acak di bawah ini menjadi sebuah kalimat yang baik)
My – name – of – the – father – Ahmad – is
a. The Ahmad is my father of name
b. The name Ahmad is of my father
c. The name of my father is Ahmad
d. The name of Ahmad is my father
Jawaban: C

16. Sister – cooks – the – in – kitchen – my
a. My sister kitchen in the cooks
b. Sister the cooks in my kitchen
c. Sister cooks my in the kitchen
d. My sister cooks in the kitchen
Jawaban: D

17. Ten plus five equals …
a. Fifteen
b. Fifty
c. Five
d. Fifty five
Jawaban: A

18. Eighty minus eight equals …
a. Seventeen two
b. Seventy two
c. Seventy
d. Seventeen
Jawaban: B

19. Nine multipled by three equals …
a. Twenty one
b. Twenty four
c. Twenty seven
d. Twenty eight
Jawaban: C

20. Sixty divided by two equals …
a. Twelve
b. Twenty
c. Thirteen
d. Thirty
Jawaban: D

B. Essay (Uraian)

21. Mention the colors of the traffic lights!
Jawaban: red, yellow and green

22. Make a sentence using the word ‘diligent’!
Jawaban: My friend always does the homework on time, she is very diligent.

23. Mention the members of your family!
Jawaban: Father, mother, brother, sister, grandfather, grandmother, aunt, uncle, cousin, nephew, niece.

24. Mention the name of public places that you know!
Jawaban: Bank, police station, post office, hotel, gas station, hospital, restaurant, mall, market.

25. Arrange the jumbled sentences below into a good paragraph!
a. There are a living room, four bedrooms and four bathrooms, a kitchen, a dining room, a garage.
b. My friend has a big and beautiful house
c. Her house has many rooms
d. Also it has a garden
e. Her parents always plant fruits, vegetables and flowers in the garden
f. I like visiting her house
Jawaban: b – c – a – d – e – f

Demikianlah contoh latihan soal Bahasa Inggris kelas 5 semester 1 yang bisa Bunda gunakan sebagai bahan untuk berlatih si kecil. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *